Видински спешни медици започват днес гладна стачка заради неполучени добавки за

...
Видински спешни медици започват днес гладна стачка заради неполучени добавки за
Коментари Харесай

``И папата да дойде, няма да получат пари!``: лишени от добавки за COVID медици започват гладна стачка |

Видински незабавни медици започват през днешния ден гладна стачка поради неполучени добавки за работа с COVID-19.

Проблемът е главно при 16-те санитари, които са разпределени във филиалите. Те получили 1000 лв. през декември 2020 година и им било казано, че парите са за цялата минала година. Оттогава не са им изплащани спомагателни хонорари.

Такъв проблем има единствено в Центъра за незабавна помощ във Видин.

.

„ Явно има нещо неправилно в локалното управление ”, споделя доктор Иво Георгиев от Спешна помощ пред Нова тв. По думите му шефът на Центъра за незабавна помощ доктор Емил Виденов споделил пред него и санитарка:  " Санитарите няма да получат, в случай че ще и папата да пристигна ". Той считал, че санитарите са " почистващо звено ", а не част от Спешна помощ.

За следващ път се отнесоха към нас като към хора втора употреба - разяснява санитарката от Кула Милена Лалова. Тя настоя доктор Виденов " да изкара длъжностната характерност на санитаря и да прочете отговорностите ни точка по точка ".

" Там доста ясно е разказано какви са отговорностите ни и от началото на пандемията ние въобще не сме си и помисляли да не си ги изпълняваме. Освен, че приготвяме пациентите за обзор в амбулаторията, наше обвързване е да ги качваме в колите за спешна помощ, да ги смъкваме от колите за спешна помощ, да вършим стерилизация след всеки пациент. Когато мобилният екип е излязъл на адрес, при връщане на въпросния екип наше обвързване е да почистим колата за спешна помощ, да я дезинфекцираме и да изперем екипите ", изясни тя.

Днес представители на профсъюз " Здравеопазване " към народен профсъюз " Защита " ще показват настояванията на медиците, след което стачката им стартира. Ще гладуват работещи в Спешна помощ от Кула, Видин и Димово. Към санитарите ще се причисли в символ на взаимност и един фелдшер. Д-р Георгиев също ще се включи.

Гладната стачка ще е щафетна, всеки ще се лишава от храна за 24 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР